یادداشت های سیاسی

وبلاگ شخصی علی مستاجران

یادداشت های سیاسی

وبلاگ شخصی علی مستاجران

یک جانبه گرایی فرهنگ غرب

یک جانبه گرایی فرهنگ غرب

اگر از منظر تاریخی نگرشی سطحی بر فرهنگی که آن را اصطلاحا سکولاریسم غربی مینامند داشته باشیم فرهنگ بوجود آمده در اروپا را تکامل یافته ی برخی اندیشه های قرون وسطی و نتیجه ی آن را در دنباله های رنسانس اروپا خواهیم یافت.مکتبی که ناقض تداخل شریعت با سیاست است..

مکاتب نوین غرب که در پی تئوری علوم جدید در اروپا بوجود آمد نام مکتبی بزرگ است که خود مکاتبی را نیز در خود گنجانده است.این مکاتب با ابعاد خاصی تعبیه شده اند که آنها را با مضامین علمی،فرهنگی،اجتماعی،سیاسی و حتی ادبی میشناسند.مکاتبی چون لیبرالیسم و مارکسیسم که مضمون سیاسی دارند.همچنین مکتبی چون امانیسم که ماهیت اجتماعی دارد و سایر مکاتب این فرهنگ سازنده ی پیکره ی مکتب غرب اند.اینها تفکراتی اند که دست آورد های رنسانس اروپا است و این سازنده ی بدنه ی این فرهنگ نوین است..

مکاتب ضد دینی و مادیت گرای همان فرهنگ و علوم مولود اروپا است.از این رو این فرهنگ را فرهنگ متولد غرب مینامیم.اما معرفه ی اصلی آن ماتریالیسم و سکولاریسم است که کاملا شناخته شده است.نکات فلسفی آن کاملا ضد دینی و انسان گراست و شناخت آن با شناخت اصل فرهنگ غرب چندان تفاوتی ندارد. از این رو این مکتب نزدیک ترین مکتب به فرهنگی نوین است و شناخت آن را میتوان به منزله ی شناخت اصالت وجود جامعه اروپا دانست.

پیش از این گفته شد مکتب غرب ابتدا در اروپا به منظر ظهور پیوست.طولی نکشید که قدرتمند شد.به صورتی که سایر مکاتب اروپا و مکاتب مسیح از آن یک غول فکری ساخته و در مقابل آن شکست خودند و فرهنگ غربی بر اروپا مسلط گشت.

اما آیا واقعا غرب یک غول فکری است؟.