یادداشت های سیاسی

وبلاگ شخصی علی مستاجران

یادداشت های سیاسی

وبلاگ شخصی علی مستاجران

متن سخنرانی بنیامین نتانیاهو در مرکز سابان:اسراییل مانع به توافق رسیدن ایران و شش کشور در وین شد

متن سخنرانی بنیامین نتانیاهو در مرکز سابان:اسراییل مانع به توافق رسیدن ایران و شش کشور در وین شد


بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در کنفرانسی در اسراییل میگوید اسراییل مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و شش کشور در وین شده است.
نخست وزیر اسراییل دولت امریکا را بزرگترین پشتوانه خود میداند و به نحوی سخن میگوید که گویا او به شکست مذاکرات واقف است.سخنان نتانیاهو سرشار از مطالب جالب و بسیار تامل برانگیز است از این رو تحلیل این سخنان جز با تامل بر کلمه به کلمه آن حاصل نمیشود.به همین خاطر تصمیم گرفتیم متن کامل سخنان نخست وزیر اسراییل را مستقیما ذکر نماییم.
مدتی پیش نتانیاهو در مرکز سابان چنین سخن میگوید:
دوستان من! من از اورشلیم(قدس) پایتخت واحد اسرائیل سخن می گویم. مطمئنم می دانید که دوست داشتم در کنار شما باشم. اما درعین حال می دانید که دو مسئله در اینجا مطرح است که توجه و حضور مرا می طلبید. من می خواهم از شما برای تشکیل مرکز فوق العاده سابان تشکر کنم. این مرکز درباره بسیاری از مسائل مهم صحبت می کند که پیش روی آمریکا و اسرائیل در حال حاضر است. از این میان این مسائل، هیچ مسئله ای برای امنیت مشترک ما به اندازه تلاش مستمر ایران برای (دستیابی به) تسلیحات هسته ای حائز اهمیت نیست. مهلت تعیین شده بیست و چهارم نوامبر برای رسیدن به توافق فرا رسید و از آن عبور کردیم که رویدادی خوشایند است زیرا توافقی حاصل نشد چراکه این توافق نامه می توانست ایران را در وضعی قرار بدهد که در آستانه قدرت هسته ای باشد. باآنکه اسرائیل بخشی از گروه 1+5 نیست، صدا و دغدغه ما نقش اساسی در جلوگیری از امضای توافق بد شد. حالا ما باید از زمان موجود استفاده کنیم تا فشارها را بر ایران افزایش بدهیم تا اینکه توانمندی های تسلیحات هسته ای خود را برچیند.
دوستان من! باآنکه متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته ای ایران با فاصله ای بسیار زیاد از دیگر مسائل، بزرگترین چالش برای امنیت ملی پیش روی ما است، بی ثباتی بی سابقه که کل منطقه را فراگرفته است، چالشی عظیم برای امنیت مشترک ما نیز است. زمانی بود که ظاهرا کشورهایی یکپارچه در منطقه وجود داشت و مرزهایی کاملا روشن وجود داشت. اما حالا شاهد هرج و مرج در عراق و سوریه و لیبی و یمن و لبنان هستم. کل منطقه به آشوب کشیده شده است. خشونت و افراط گرایی در کل منطقه خاورمیانه گسترش پیدا کرده است. توحش داعش یکی از مصادیق این مسئله است. فروپاشی نظم قدیم به دولتهای عربی عملگرا نشان داده است که اسرائیل دشمن آنها نیست بلکه برعکس، اسرائیل همسایه مدرن کشورهای عربی است که از همکاری با آن می توان به دستاوردهای زیادی دست یافت. این همکاری ها می تواند به نوبه خود، باب صلح را باز کند. من همانند اعراب میانه رو می خواهم اسرائیل با فلسطینی ها در صلح باشد. منظورم صلحی واقعی و صلحی پایدار است و صلح ایمن است. من بر کلمه ایمن تاکید می کنم زیرا من سالها درخواست داشته ام که هرگونه توافق صلح مبتنی بر سازوکار امنیتی قوی باشد. اسرائیلی ها همواره این مسئله را درک می کرده اند. صادقانه امیدوارنه که حالا (باتوجه به تحولات رخ داده) جامعه بین المللی نیز بهتر، این مسئله را درک کرده باشد زیرا بدون امنیت واقعی نمی توان به صلح دست یافت و بدون حضور بلندمدت نیروهای نظامی اسرائیل برای تامین امنیت نمی توان به امنیت واقعی دست یافت. ما نه ماه با فلسطینی ها مذاکرات داشتیم اما آنها به صورت مستمر از تعامل با ما درباره نگرانی های امنیتی مشروع ما خودداری کردند. آنها حاضر نیستند در این باره بحث کنند که اسرائیل را به عنوان کشور یهودیان به رسمیت بشناسند. اما در عین حال تاکید دارند که اسرائیل، کشور مستقل برای فلسطینی ها را به رسمیت بشناسد.
دوستان من! اسرائیل اعلام کرده است می خواهد آپارتمانهایی در محله های یهودی اورشلیم (قدس اشغالی) بسازد. منظورم محله هایی است که براساس هرگونه توافق صلح، همچنان در اختیار اسرائیل باقی خواهند ماند. اما گفتگوها پایان یافت زیرا فلسطینی ها می خواستند گفتگوها پایان یابد. گفتگوها پایان یافت زیرا محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، متاسفانه با حماس به توافق رسید و این مسئله را بر صلح با اسرائیل ترجیح داد. متاسفانه، سران فلسطینی آماده نیستند. این واقعیتی ناگوار است. اما واقعیت این است که آنها آماده نیستند با خشونت و افراط گرایی در جامعه فلسطینی مقابله کنند یعنی جریانی که در درون خودشان وجود دارد. قتلهای دهشتناک و حملات مصیبت بار به کنیسه های ما، موید همین مسئله است. آنها بر این مسئله تمرکز ندارند که یهودیان در اورشلیم(قدس اشغالی) چه تعداد آپارتمان می سازند بلکه آنها بر کشتار یهودیان تمرکز دارند. پس از آنکه جان کری وزیر امورخارجه آمریکا با آنها صحبت کرد، محمود عباس قتلهای وحشتناک را محکوم کرد اما درعین حال، انگشت اتهام را درباره این اقدامات شنیع به سمت اسرائیل نشانه گرفت. محمود عباس همچنان با کسانی توافق سیاسی دارد که قتل خاخامهای ما را جشن گرفته بودند. سه نفر از کشته های این ماجرا نیز از شهروندان آمریکایی بودند. متاسفانه، رهبران فلسطینی نه تنها حاضر نیستند با این افراط گرایی مقابله کنند، بلکه در مواقعی به این جریان دامن می زنند. آنها با سخنان خود، عامل تحریک هستند. برای روشن شدن مسئله به صفحات اینترنتی متعلق به آنها و پایگاههای اینترنتی آنها نگاه کنید. مطالبی که در این صفحات اینترنتی می بینید مو را بر تن راست می کند. به نظرم، مقابله با این جریان مهم است. فکر نمی کنم فروکردن سرمان در زیر برف، سبب شود صلح واقعی برقرار شود. درعین حال فکر نمی کنم امیدهای نادرست سبب ترویج صلح شود بلکه سبب می شود صلح دست نیافتنی تر شود. صلح واقعی فقط زمانی تحقق پیدا می کند که سران فلسطینی از فلسطینی ها بخواهند تا سه ستون صلح را بپذیرند. این سه ستون صلح عبارتند از اولا، به رسمیت شناختن واقعی اسرائیل، ثانیا دست کشیدن از همه ادعاها ازجمله حق بازگشت (به سرزمینهای فلسطینی) و ثالثا حضور امنیتی بلندمدت اسرائیل.
من از تلاشهایم برای رسیدن به صلح واقعی هرگز دست نخواهم کشید. دوستان من! اسرائیل به دنبال صلح است یعنی صلح واقعی. اما برای رسیدن به صلح، به شریکی فلسطینی نیاز است که حاضر باشد درمقابل افراط گرایی فلسطینی بایستد همانطور که دیگر دولتهای عربی در منطقه این کار را انجام می دهند. امیدوارم بتوانیم در نهایت چنین همراهی را در طرف مقابل پیدا کنیم یعنی همراهی که به رسمیت بشناسد اسرائیل کشور یهودیان است و دغدغه های امنیتی ما را جدی بگیرد و از همه ادعاهایشان دست بکشد. هفته گذشته ما شصت و هفتمین سالروز درخواست سازمان ملل متحد برای ایجاد کشور یهودی (اسرائیل) را جشن گرفتیم. امروز افتخار می کنیم که یهودیان به حق تعیین سرنوشت ملی خودشان در کشوری با ماهیت واقعی دموکراتیک دست یافته اند که در آن، حقوق همه شهروندان قطع نظر از نژاد و دین و جنسیت تضمین می شود که در بیانیه اعلام استقلال ما وعده داده شده بود. این وضع تغییر نخواهد یافت. من در دفاع از هویت اسرائیل به عنوان کشور ملت یهود، هرگز به قانونی تن در نخواهم داد که ماهیت دموکراتیک اسرائیل را تضعیف کنم. من نه حالا و نه هیچ وقت دیگری این کار را انجام نخواهم داد.
رابطه قوی بین اسرائیل و آمریکا در ارزشهای دموکراتیک مشترک ما ریشه دارد. مصداق دوستی ما بار دیگر در تابستان امسال، خودش را نشان داد و آن زمانی بود که رئیس جمهور اوباما و کنگره آمریکا، کمکهای مالی دیگری به اسرائیل دادند تا از آن برای سامانه گنبد آهنی استفاده کند که جان عده زیادی را نجات داده است. هفته گذشته بار دیگر نشانه دیگری از این دوستی بروز کرد و آن زمانی بود که اکثریت عظیمی از اعضای جمهوری خواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا و به دنبال آن هم سنای آمریکا، طرح شراکت راهبردی اسرائیل و ایالات متحده را به تصویب رساندند. فکر می کنم دوستان متعدد ما از هر دو حزب (دموکرات و جمهوریخواه) در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا همانند من، متعهد هستند شراکت ایالات متحده و اسرائیل را بیش از پیش تقویت کنند. من مطمئن هستم که با استمرار همکاری نزدیک ما، اسرائیل و ایالات متحده و شرکای میانه روی عرب ما می توانند آینده ای شکوفاتر و امن تر ایجاد کنند. این کار آسان نخواهد بود زیرا چالشها بزرگ هستند. برای مقابله با این چالشها، اسرائیل به دولتی نیاز دارد که بتواند تصمیمات دشوار را اتخاذ کند. امیدوارم مردم اسرائیل اختیار جدیدی به من (در انتخابات) بدهند تا دولتی قوی و باثبات ایجاد کنم که بتواند وظایف را انجام بدهد و کشور یهودی را در این دوره زمانی پرتلاطم و سرنوشت ساز هدایت کند. من مطمئن هستم که در سالهای پیش روی، می توانیم اسرائیل را به ساحلی امن تر هدایت کنیم و این کار را انجام خواهیم داد. از همه شما سپاسگزارم.